Държавният департамент на САЩ актуализира тарифата за консулските такси след преразглеждане

...
Държавният департамент на САЩ актуализира тарифата за консулските такси след преразглеждане
Коментари Харесай

Вдигат таксите за визи за САЩ

Държавният департамент на САЩ актуализира цената за консулските такси след преразглеждане на разноските, свързани с даването на визови и други услуги в целия свят. 

Увеличение на някои такси е отражение на растящите разноски за осъществяване на услугите, предоставяни в консулските отдели в другите страни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от американското посолство у нас.

Таксата за бизнес и туристически визи (B1/B2) и други типове неработни неимигрантски визи, като да вземем за пример студентски визи и визи за гости по обменни стратегии, ще се увеличи от 160 щатски $ на 185 щатски $. Таксата за избрани неимигрантски визи за краткотрайни служащи (визи в категория H, L, O, P, Q, и R) ще се увеличи от 190 щатски $ до 205 щатски $.

Работните и туристическите визи са основен детайл от външната политика на президента Байдън. Наясно сме с извънредно значимата роля, която интернационалните пътувания имат за стопанската система на Съединените щати, отбелязват от американското дипломатическото посланичество. 

Държавният департамент работи старателно, с цел да държи цените, свързани с издаването на визи, минимални и по тази причина изисква от претендентите само суми на стойност, задоволителна да покрие разноските за получените консулски услуги, се показва още в известието на посолството. 

Повече информация за за покачването на таксите е оповестена във Федералния указател на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР